Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας με σάλτσα φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό απαλής κρέμας και πικάντικης σάλτσας φράουλας με αυτή τη λαχταριστή συνταγή κρέμας με σάλτσα φράουλας! Αυτό το κλασικό επιδόρπιο συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή της κρέμας και τη ζωντανή γλυκύτητα των φραουλών, δημιουργώντας μια αρμονική συμφωνία γεύσεων που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε ένα γλυκό, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Custard
Σάλτσα φράουλας

2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια φράουλες

4 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την απολαυστική κρέμα με σάλτσα φράουλας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Σουρητήρι
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ρίξτε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πήξουν τα αυγά.
  4. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει σε σύσταση κρέμας. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  6. Όσο κρυώνει η κρέμα, ετοιμάστε τη σάλτσα φράουλας. Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Σουρώνετε τη σάλτσα φράουλας για να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους ή πολτό, εξασφαλίζοντας μια μεταξένια υφή.
  8. Μόλις κρυώσει ελαφρά η κρέμα, ρίξτε τη σε πιάτα σερβιρίσματος ή ραμεκίν, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος για τη σάλτσα φράουλας.
  9. Ρίξτε προσεκτικά με ένα κουτάλι τη σάλτσα φράουλας πάνω από την κρέμα, δημιουργώντας ένα όμορφο μοτίβο στροβιλισμού.
  10. Ψύξτε την κρέμα με σάλτσα φράουλας για τουλάχιστον 2 ώρες, αφήστε τη να δέσει και να κρυώσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή κρέμας με σάλτσα φράουλας είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για το μαγείρεμα της κρέμας, την προετοιμασία της σάλτσας φράουλας και τη συναρμολόγηση του γλυκού. Η κρέμα θα χρειαστεί επιπλέον 2 ώρες ψύξης για να σταθεροποιηθεί σωστά πριν τη σερβίρετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα κρόκων αυγού ενώ ρίχνετε το ζεστό γάλα για να αποτρέψετε το πολύ γρήγορο ψήσιμο των αυγών και το σχηματισμό σβώλων.
  • Όταν μαγειρεύετε την κρέμα, ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για να εξασφαλίσετε μια λεία και κρεμώδη υφή.
  • Για τη σάλτσα φράουλας, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ζάχαρης σύμφωνα με την επιθυμητή γλυκύτητα. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Για να επιτύχετε μια βελούδινη υφή, στραγγίστε τη σάλτσα φράουλας μετά την ανάμειξη για να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητους σπόρους ή πολτό.
  • Όταν απλώνετε τη σάλτσα φράουλας πάνω από την κρέμα, αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει κάνοντας κομψά μοτίβα ή στροβιλίζοντας τα δύο μαζί για ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
8g

Υδατάνθρακες
40 g

Παχιά
6g

Ίνα
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε την κρέμα με σάλτσα φράουλας σε επιδόρπια μεμονωμένα πιάτα ή ραμεκίν για μια κομψή παρουσίαση. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με μια φρέσκια φράουλα ή μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη για να προσθέσετε μια νότα κομψότητας. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το επιδόρπιο με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι, ενισχύοντας την κρεμώδη ομορφιά του.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα της κρέμας με σάλτσα φράουλας, φυλάξτε τη στο ψυγείο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη τα επιμέρους πιάτα για επιδόρπιο ή τα ραμεκίνια ή τοποθετήστε τα σε αεροστεγή δοχεία. Αυτό το επιδόρπιο μπορεί να αποθηκευτεί για έως και 2 ημέρες, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τις απολαυστικές του γεύσεις με την πάροδο του χρόνου.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή κρέμας με σάλτσα φράουλας προσφέρει όχι μόνο μια απολαυστική γευστική εμπειρία αλλά και οφέλη για την υγεία από τα βασικά συστατικά της. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη για την υγεία που μπορείτε να απολαύσετε:

  1. Φράουλες: Αυτά τα ζωντανά μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προάγει το υγιές δέρμα. Οι φράουλες περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς.

  2. Γάλα: Η χρήση γάλακτος στην κρέμα παρέχει μια καλή πηγή ασβεστίου, απαραίτητο για γερά οστά και δόντια. Περιέχει επίσης πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την επισκευή και την οικοδόμηση των ιστών στο σώμα. Το γάλα είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, η οποία βοηθά τον οργανισμό να απορροφά αποτελεσματικά το ασβέστιο. Αυτός ο συνδυασμός θρεπτικών συστατικών συμβάλλει στη συνολική υγεία των οστών.

  3. Κρόκοι αυγού: Οι κρόκοι αυγών είναι πηγή πολλών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, D, E και B12. Περιέχουν επίσης υγιή λίπη, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προάγουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και την καρδιαγγειακή υγεία. Οι κρόκοι αυγών είναι επίσης πλούσιοι σε χολίνη, μια θρεπτική ουσία σημαντική για τη λειτουργία του ήπατος και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

  4. Άμυλο καλαμποκιού: Το άμυλο καλαμποκιού χρησιμεύει ως πηκτικός παράγοντας στην κρέμα, παρέχοντας μια λεία και κρεμώδη υφή. Είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη στο αλεύρι και δεν προσθέτει σημαντική θρεπτική αξία.

Ενώ απολαμβάνετε την κρέμα με σάλτσα φράουλας, μπορείτε να απολαύσετε την απολαυστική γεύση της, απολαμβάνοντας τα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν αυτά τα συστατικά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν είστε λάτρης των κρεμωδών επιδορπίων, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Panna Cotta βανίλιας με κομπόστα ανάμεικτων μούρων: Αυτό το ιταλικό επιδόρπιο διαθέτει μια μεταξένια λεία κρέμα με γεύση βανίλιας με ζελατίνη, συνοδευόμενη από μια ζωντανή κομπόστα ανάμεικτων μούρων.

  • Μους σοκολάτας με κουλουράκια βατόμουρου: Αφεθείτε στον πλούτο της μους σοκολάτας με ένα αφράτο και γλυκό κουλούρι βατόμουρου. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων και υφών.

  • Ποσέτ λεμονιού με μπισκότα κουλουράκια: Ζήστε τη δροσιστική ζύμη λεμονιού σε αυτό το κρεμώδες και βελούδινο ποστέ, σε συνδυασμό με βουτυρώδη μπισκότα κουλουράκια για μια απολαυστική αντίθεση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή κρέμας με σάλτσα φράουλας αντλεί έμπνευση από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής Alice Medrich, γνωστή για την τεχνογνωσία της στη δημιουργία εκλεκτών γλυκών που εξισορροπούν τέλεια τις γεύσεις και τις υφές. Η έμφαση που δίνει ο σεφ Medrich στη χρήση φρέσκων και υψηλής ποιότητας συστατικών λάμπει σε αυτή τη συνταγή, αναδεικνύοντάς την σε ένα απολαυστικό αριστούργημα.

Ο συνδυασμός κρέμας και σάλτσας φράουλας είναι μια κλασική επιλογή επιδορπίου για γενιές και αυτή η συνταγή βασίζεται σε αυτήν την παράδοση με μια νότα γαστρονομικής δημιουργικότητας. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, αυτή η συνταγή προσθέτει μια μοντέρνα πινελιά σε ένα αγαπημένο επιδόρπιο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία στο σπίτι.

Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας και ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι με αυτή τη συνταγή Custard with Strawberry Sauce, εμπνευσμένη από τη λαμπρότητα της Alice Medrich!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button