Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κρεμώδεις και κοφτές κεφτέδες

Συνταγή για κρεμώδεις και κοφτές κεφτέδες

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια δελεαστική γαστρονομική περιπέτεια με αυτή τη συνταγή για κρεμώδεις και κοφτές κεφτέδες! Αυτοί οι χυμώδεις κεφτέδες λούζονται με μια λαχταριστή, κρεμώδη σάλτσα κάρυ που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Ο συνδυασμός αρωματικών μπαχαρικών και πλούσιων γεύσεων δημιουργεί ένα πιάτο ανακουφιστικό και εξωτικό. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε κάνετε ένα ιδιαίτερο γεύμα, αυτά τα κεφτεδάκια είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Φορέστε, λοιπόν, την ποδιά σας, πιάστε τα μαγειρικά σας σκεύη και ας βουτήξουμε σε αυτήν την απολαυστική συνταγή!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

500 g
Μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 φλιτζάνι
Ψίχουλα ψωμιού

1/4 φλιτζάνι
Γάλα

1
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 γαρίφαλα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 κουταλάκι του γλυκού
Κάρι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Νιφάδες κόκκινου τσίλι

Αλάτι, για γεύση

Μαύρο πιπέρι, για γεύση

2 κουταλιές της σούπας
Φυτικό λάδι

1 μπορεί
Γάλα καρύδας

1 φλιτζάνι
Ζωμός κότας

1/4 φλιτζάνι
Τοματοπολτός

1 κουταλάκι του γλυκού
Garam masala

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκο ​​κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε ένα μπολ ανάμειξης, ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι, μια ξύλινη κουτάλα, μεζούρα και κουτάλια, ένα ανοιχτήρι κονσερβών, ένα σύρμα, ένα πιάτο σερβιρίσματος και ένα μαχαίρι σεφ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.

Προετοιμασία

1. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια

– Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον κιμά, το τρίμμα ψωμιού, το γάλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, τη σκόνη κύμινου, την πάπρικα, τις νιφάδες κόκκινου τσίλι, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
– Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
– Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, διαμέτρου περίπου 1 ίντσας.
– Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο ή δίσκο και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια

– Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέστε τα κεφτεδάκια στο ζεστό τηγάνι, φροντίζοντας να έχουν ομοιόμορφη απόσταση.
– Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
– Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια, τα μεταφέρουμε σε ξεχωριστό πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Ετοιμάστε τη σάλτσα κάρυ

– Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε γάλα καρύδας, ζωμό κοτόπουλου, πελτέ ντομάτας, γκαράμ μασάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
– Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ενωθούν καλά.
– Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.

4. Συνδυάστε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα

– Τοποθετήστε απαλά τα μαγειρεμένα κεφτεδάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα κάρυ.
– Ρίχνουμε με κουτάλι τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί.
– Αφήστε τους κεφτέδες να σιγοβράσουν στη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά, αφήνοντάς τους να απορροφήσουν τις γεύσεις.

5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε

– Μεταφέρετε τα κρεμώδη και κοφτά κεφτεδάκια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
– Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο για μια έκρηξη φρεσκάδας και ζωηρό χρώμα.
– Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό ή ψωμί naan.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κρεμώδεις και κοφτές κεφτέδες είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία του μείγματος του κεφτέ, το μαγείρεμα των κεφτεδών, την προετοιμασία της σάλτσας κάρυ και τον συνδυασμό των κεφτεδών με τη σάλτσα. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που θα έχει ένα υπέροχο γεύμα στο τραπέζι σας σε χρόνο μηδέν!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να διασφαλίσετε ότι τα κεφτεδάκια διατηρούν το σχήμα τους, είναι σημαντικό να ανακατεύετε καλά τα υλικά και να μην καταπονείτε υπερβολικά το μείγμα.
– Αν προτιμάτε πιο πικάντικο λάκτισμα, προσαρμόστε την ποσότητα των νιφάδων κόκκινου τσίλι ανάλογα με το γούστο σας.
– Το να ροδοκοκκινίσουμε τα κεφτεδάκια πριν τα προσθέσουμε στη σάλτσα, προσθέτει επιπλέον γεύση και υφή στο πιάτο.
– Προσοχή όταν σιγοβράζετε τη σάλτσα μην την αφήσετε να βράσει δυνατά, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει το διαχωρισμό του γάλακτος καρύδας. Διατηρήστε ένα απαλό βράσιμο για να διατηρήσετε τη σάλτσα κρεμώδη και λεία.

  • Για ένα πιο πλούσιο και απολαυστικό πιάτο, μπορείτε να αντικαταστήσετε με βαριά κρέμα, μέρος ή όλο το γάλα καρύδας. Αυτό θα προσθέσει μια βελούδινη υφή και μια παρακμιακή πινελιά στη σάλτσα κάρυ.

  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τα επίπεδα μπαχαρικών προσαρμόζοντας τις ποσότητες σκόνης κάρυ, σκόνης κύμινου, πάπρικας και γκαράμ μασάλα. Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις για ένα πιο ήπιο ή πιο πικάντικο προφίλ γεύσης.

  • Ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτει μια απολαυστική ποώδη νότα στο πιάτο. Ωστόσο, αν δεν είστε λάτρης του κόλιανδρου, μπορείτε να γαρνίρετε τα κεφτεδάκια με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
22g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
75 mg

Νάτριο
450 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
14 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
3g

Πρωτεΐνη
25 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται στη συνταγή. Είναι πάντα καλή ιδέα να ανατρέχετε στη συσκευασία των μεμονωμένων προϊόντων για ακριβείς πληροφορίες.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή τη συνταγή για κρεμώδη και κοφτά κεφτεδάκια, ρίξτε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Τα ζωηρά χρώματα και το δελεαστικό άρωμα θα συναρπάσουν αμέσως τους καλεσμένους σας. Συνδυάστε το πιάτο με ρύζι μπασμάτι στον ατμό για να απορροφήσετε τη γευστική σάλτσα κάρυ. Ψωμί Naan ή roti μπορούν επίσης να σερβιριστούν στο πλάι για έναν απολαυστικό συνδυασμό υφών.

Για μια επιπλέον πινελιά φρεσκάδας, μπορείτε να σερβίρετε μια συνοδευτική σαλάτα με ανάμεικτα χόρτα περιχυμένη με μια ελαφριά βινεγκρέτ. Εναλλακτικά, τα ψητά λαχανικά όπως το κουνουπίδι, οι πιπεριές ή τα κολοκυθάκια μπορούν να συμπληρώσουν όμορφα τους κρεμώδεις κεφτέδες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα κρεμώδη και ψητά κεφτεδάκια θα παραμείνουν φρέσκα για έως και 3 ημέρες. Για να ζεσταθούν ξανά, ζεσταίνουμε απαλά τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ζεσταθούν.

Δεν συνιστάται η κατάψυξη αυτού του πιάτου, καθώς η υφή της κρεμώδους σάλτσας μπορεί να αλλάξει κατά την απόψυξη και το ξαναζέσταμα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για κρεμώδη και κοφτά κεφτεδάκια προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία μαζί με τις απολαυστικές γεύσεις της. Μερικά αξιοσημείωτα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Πρωτεΐνη: Ο κιμάς του βοείου κρέατος είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών.
  • Αντιοξειδωτικά: Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη σάλτσα κάρυ, όπως η σκόνη κάρυ, η σκόνη κύμινου και η πάπρικα, είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες.
  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Το σκόρδο και το κρεμμύδι, που περιλαμβάνονται και τα δύο σε αυτήν τη συνταγή, περιέχουν ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, προάγοντας τη συνολική ευεξία.
  • Βιταμίνες και μέταλλα: Διάφορα συστατικά, όπως το γάλα καρύδας, ο πελτέ ντομάτας και ο φρέσκος κόλιανδρος, παρέχουν βιταμίνες όπως βιταμίνη C και μέταλλα όπως κάλιο.

Όπως με κάθε συνταγή, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αυτό το πιάτο με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κρεμώδη και κοφτά κεφτεδάκια, μπορεί επίσης να σας αρέσει:

  • Πικάντικα ταϊλανδέζικα κεφτεδάκια σε σάλτσα καρύδας
  • Σουηδικά κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα
  • Μαροκινοί κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικά προφίλ γεύσης και πολιτιστικές εμπνεύσεις, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε διάφορες κουζίνες ενώ απολαμβάνετε νόστιμα πιάτα με κεφτεδάκια.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κρεμώδεις και κοφτές κεφτέδες αντλεί έμπνευση από έναν συνδυασμό ινδικών και ευρωπαϊκών γεύσεων. Τα αρωματικά μπαχαρικά και η κρεμώδης σάλτσα κάρυ αποτίουν φόρο τιμής στις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της ινδικής κουζίνας, ενώ η έννοια των κεφτεδών θυμίζει ευρωπαϊκό comfort food.

Οι διάσημοι σεφ που έχουν συνεισφέρει στον κόσμο των συνταγών με κεφτεδάκια περιλαμβάνουν:

  • Jamie Oliver: Γνωστός για το καινοτόμο και προσιτό στυλ μαγειρικής του, ο Jamie Oliver έχει μοιραστεί πολλές απολαυστικές συνταγές με κεφτεδάκια που συνδυάζουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.
  • Nigella Lawson: Με το πάθος της για τη σπιτική μαγειρική, η Nigella Lawson προσφέρει παρήγορες και απολαυστικές συνταγές κεφτέ που αγαπούν πολλοί.
  • Yotam Ottolenghi: Αυτός ο διάσημος σεφ φέρνει μια μοντέρνα πινελιά στα κλασικά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων των κεφτέδων, με τους μοναδικούς γευστικούς του συνδυασμούς και τη χρήση φρέσκων υλικών.

Με την εμφύσηση αυτών των επιρροών και προσθέτοντας τη δική μου δημιουργική πινελιά, αυτό το Creamy και

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button